Stichting Sinterklaaspret 
Een cadeau voor ieder kind!

Onze visie

De Stichting Sinterklaaspret vindt dat de Sint er is voor ieder kind. Ook voor kinderen van wie de ouders geen geld hebben. Het kan niet zo zijn dat Sinterklaas deze kinderen overslaat. De Stichting zet zich dan ook in om ook deze kinderen in de cadeaugids van de Sint te laten snuffelen en een cadeau te laten uitzoeken.
De actie is speciaal gericht op kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Maatschappelijke instanties waarop de gezinnen zijn aangewezen bepalen welke kinderen in aanmerking komen. Zij zorgen ook voor  verspreiding van de  cadeautjes.
De Stichting is In 2011 opgericht en inmiddels zijn er inmiddels zijn er vier afdelingen: Arnhem, Lent, Lingewaard en Renkum.


Stichting Sinterklaaspret krijgt ondersteuning van de Rotaryclubs Arnhem-Huissen, Lingewaard, Lent en Renkum
Stichting Sinterklaaspret heeft de ANBI status. 

Hoe werken wij?
Samenwerking met maatschappelijke organisaties in de directe omgeving is cruciaal. Zij benaderen kinderen uit gezinnen die niet in staat zijn om een sinterklaascadeau te kopen.
Deze kinderen ontvangen een cadeaugids van Intertoys en een formulier. Ze mogen uit de gids een cadeau kiezen tot € 30,00 en dit verlanglijstje inleveren.
Rotaryclub Lingewaard, Rotaryclub Arnhem-Huissen, Rotaryclub Lent en JCI Arnhem zorgen samen met Intertoys voor de aanschaf van de cadeaus en voor het feestelijk inpakken. Vervolgens zorgen de maatschappelijke organisaties dat de cadeaus op de juiste plek terecht komen.

 


Onze sponsors maken het mogelijk:


Met speciale dank voor onze partners: